mandag 24. november 2014

Hvordan bli en vinner? Topp ti tips!

Det å ha konkurranser som hobby blir i grunn en livstil, man legger seg opp en rutine og følger den som regel. Sånn er det vel i grunn med alle hobbyer? Spiller du golf, setter du av tid til å reise på golfbanen, lese deg opp på golf o.l. Samler du på frimerker eller mynter bruker du mye tid på dette. Vel, jeg samler på konkurranser, eller premier om du vil. Og bruker tid på dette. Sånn innimellom. Det å delta i konkurranser trenger ikke å ta mye tid. Har man et system på det så holder det at man deltar i en konkurranse her og en der. Logge deg inn på Facebook mens man lager middag og venter på at potetene skal koke, mens man venter på bussen, i dødtid på kontoret o.l. Det er mange som lurer på hvordan man kommer i gang. Jeg får ofte høre at jeg er så "heldig" som vinner. Vel, det kan du også bli det om du har et system på det!Her er mine beste tips for hvordan bli en vinner:

  1. Vær kresen! Det sier seg selv at ved å delta i mange konkurranser øker oddsen for at man vinner. Men det er også viktig å være litt kresen på hva man deltar i. Har du for eksempel ikke babyer er det liten vits å melde seg på en konkurranse hvor hovedpremien er babymat. Hva skal du med det? Lag deg en ønskeliste over hva du aller helst kunne tenke deg å vinne.  Når du vet hva du ønsker deg kan du også fokusere på å finne konkurranser som har dette som premie! Jeg sier ikke at du IKKE skal delta i andre konkurranser, men da kan du prioritere konkurranser som faktisk har premier som er nyttig for deg.
  2. Vær positiv! Det høres kanskje banalt ut. Men dersom du deltar i en konkurranse og tenker "Æsj, jeg kommer aldri til å vinne" så kunne du like gjerne droppet å delta! De som vinner er positive. Tenk heller "Åh så gøy det ville vært å vinne dette!"
  3. Vær effektiv! Man må stadig vekk fylle inn navn, adresse, epost adresse og telefonnr. Hvis ikke ville jo ikke konkurransearrangøren klart å kontakte deg om du vant. Deltar du i mange konkurranser blir det mye å fylle inn. Benytt deg enten av auto funksjonen i nettleseren din, eller et program f.eks Roboform som fyller inn slike felt automatisk for deg. Dette sparer du mye tid og ikke minst mye frustrasjon på å gjøre!
  4. Les reglene! Ja, det kan høres kjedelig ut. Men det er viktig å kjenne til reglene. Kanskje må premien hentes. Bor du i Drammen og premien befinner seg i Tromsø vil det koste deg mer å hente premien enn den er verdt! Disse konkurransene er det ikke noe poeng å delta i.
  5. Gjør en innsats! De fleste foretrekker enkle konkurranser. Svar ja eller nei, si jeg deltar o.l. Det er færre deltakere i kreative konkurranser, f.eks skriv et dikt, send inn et bilde o.l. Oddsen for å vinne øker derfor i slike konkurranser. Er det en Facebook konkurranse du for eksempel skal legge inn en kommentar for å være med i trekningen, legg inn en personlig og kreativ kommentar så legger arrangøren merke til deg blant de 500 andre "Jeg er med" kommentarene.
  6. Se etter ordet vinn! Se deg om, på reklameplakater, i blader, i aviser, på Facebook, i butikken. Ja rett og slett overalt. Du vil se at konkurransene florerer rundt deg overalt.
  7. Vær sosial! Det finnes forum på nett og på Facebook for konkurransedeltakere. Her kan du snakke med likesinnede, få konkurranse tips, og utveksle erfaringer. Kanskje det er en useriøs konkurranseaktør - da kommer du garantert til å få høre det gjennom nettverket ditt.
  8. Bruk nettet! Det finnes mange måter å finne konkurranser på. Man kan Google, følge med på Facebook eller følge med på en av de mange konkurransenettsidene som finnes. F.eks Blienvinner og Konkurransenett.
  9. Følg med på om du vinner! Mange arrangører skriver navnet på vinneren på f.eks Facebook og ber vinneren om å sende en mail eller ta kontakt på annen måte. Det vil si at de kontakter ikke deg, du må kontakte dem. Hvor kjedelig er det ikke å oppdage at du har gått glipp av drømmepremien fordi du ikke oppdaget at du hadde vunnet? Følg regelmessig med, Google navnet ditt med +vinner bak jevnlig. Plutselig dukker det opp en premie. Selv oppdaget jeg en kjole jeg hadde vunnet til datteren min 6 måneder etter at arrangøren hadde annonsert meg som vinner. Heldigvis hadde ikke sjansen gått i fra meg, men det kunne den fort ha gjort.
  10. Før en oversikt over det du vinner! Dette er kanskje noe av det viktigste. Det er så viktig at du har en oversikt over det du vinner, hvem du har vunnet fra og ikke minst om du har mottatt premien. Har du ingen oversikt har du heller ingen sjans til å huske hva du har vunnet og til å purre opp premier du ikke har mottatt. Og for moro skyld så er det også greit å skrive opp verdien så ser du hvor mye du faktisk vinner.
Det var mine ti heteste tips! Det er mange flere tips jeg brenner inne med. De kommer senere. Jeg kommer også etter hvert til å skrive litt mer utfyllende om hvert enkelt tips. Er det noe du lurer på? Legg gjerne igjen spørsmål i kommentarfeltet så utdyper jeg så godt jeg kan senere.

Lykke til!

1 kommentar: